Tarta cu ciocolata si pere

de La Ancuta in Prajituri, 27 Sep 2011 | 5246 vizualizari

 

Pentru aceasta tarta am ales perele, dar se pot folosi si alte fructe. Rezultatul este delicios: o tarta pufoasa, ciocolatoasa cu o consistenta usor umeda.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 pere bine coapte
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri miere
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 160 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 g cacao
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si pere:

Curatam perele de coaja apoi le taiem pe jumatate si curatam samburii. Le stropim cu zeama de lamaie amestecata cu mierea.

Dam perele la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim aluatul. Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam
la racit. Mixam bine untul cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare.

Adaugam ciocolata racorita, dar inca lichida si mixam pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt so cacaoa. Adaugam cate 2 linguri din amestecul de faina si alernam cu cateva linguri de lapte. Mixam
bine pana se omogenizeaza apoi continuam pana incorporam toata faiana si laptele.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa bine cu unt. Asezam deasupra jumatatile de pere (cu scobitura in jos).

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii (~40 de minute).

Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca in tava. Scoatem apoi din tava si pudram cu zahar.

Este un deliciu langa o ceasca de cafea :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deliciousflavours 1

29.09.2011, 10:44

arata f bine si cred ca e si delicioasa!
tb incercata

La Ancuta 1

29.09.2011, 15:02

va multumesc mult

Lau 1

03.10.2011, 08:34

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu ciocolata